Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Det berömda vardagspusslet

13 oktober 2014

Nu sitter jag här och tittar med ett öga i taget för jag är så trött. Klockan är halv elva på kvällen och jag känner att jag gärna redan hade sovit en halvtimme eller något. Men dagarna räcker liksom inte riktigt till. Är det någon mer som känner igen sig?

Annons

Sjuk 9 åring, försöka kombinera lite saker som bara måste göras med att vara närvarande med sonen. Den där rädslan att han minns sin mamma som ”alltid-på-väg” och ”ska-bara…” finns där. Så om inte för att döva det dåliga samvetet tar jag djupa andetag, skjuter jobb åt sidan och fokuserar på att bara vara där med honom.

Efter skolan kommer andra sonen hem. Lite prat, fixa mat och så iväg till hans träning. Fick möjlighet ta timmen till egen träning, så det blev löpning på bandet i simhallens gym. Skönt! Backträning stod på schemat så det var bara att hissa upp bandet till lutning 10-11% och sedan flåsande springa på i 8 x 2 minuters intervaller.

Hem, ringa, hänga tvätt, vika tvätt, sortera tvätt, in med tvätt, ett varv med dammsugaren (hur kommer alla dessa löv in i hallen? någon form av insug måste det finnas!), mera mat till barn och mig själv, äta, umgås, plocka bort, diskmaskinen som alltid är full av ren disk, i säng med barnen, läsa och myyyyysa (och andaaaas… iiiiin och uuuuuut). Ligga bredvid och vara i stunden med mysigt småprat.

Men om det är något som jag upplever att jag har blivit bra på så är det att hitta den där avstängningsknappen i huvudet. Alltså förmågan att stänga av jobbet och allt annat som ”måste göras” när det krävs, och fokusera på ”här och nu”, som barnen, läsning, bara vara eller något annat.

Upp efter barn-mys och så sitter jag här. Jag skulle bara stänga av datorn när jag kom på att jag inte bloggat. Igen! Och att jag hade några mejl jag bara måste svara på.
Resten får vänta till imorgon bitti.

Någon som känner igen sig? Vardagspussel kallas det för väl, ha ha. Samtidigt måste jag säga att jag ser mig som lyckligt lottad som har roliga och stimulerande arbetsuppgifter, underbara barn, ett hus att bo i, mat i kylen att laga middag av…

Men i bland undrar jag vart timmarna tar vägen. Jag ska ta och läsa en favoritbok igen tror jag – ”Momo och kampen om tiden” har jag för mig att den heter. Nä, nu stängs datorn av för i dag. Natti natt!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar