Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Direkt från Allt för Hälsan

8 november 2013

Allt för hälsan mässan går just nu på Stockholmsmässan i Älvsjö söder om Stockholm och i dag stod jag i Medibands monter och pratade om MammaMage och AbHealer. Eller stod och stod. Några minuter såg de nog mig i montern men sen tog jag broschyrer coh minglade runt bland alla besökare och pratade. Och träffade både gamla och nya – och kanske kommande – kollegor. Superskoj. Det här är verkligen en mötesplats.

Annons

IMG_4465

Alltid så glada energiknippet Börn Lindgren fanns så klart på plats med en stor monter med World of Shape. De står längst in i hallen, bredvid stora scenen. Gå dit, så kan du göra olika tester.

IMG_4463

Coola och otroligt duktiga Marcus PT Mackan Nordahl gick runt och minglade och kollade trender.

 

IMG_4468

Linus Johansson, bland annat grundare av Soma Move och Func Gym, minglade runt i väntan på en presentation av Soma på stora scenen lite senare.

 

IMG_4480

Och självklart fanns driftiga Fredrik Paulun på plats med en aldrig sinande ström av nyttiga och goda matvaror och produkter.

 

Vad kunde man göra då? En massa saker. Här är en del som jag provade på idag:

IMG_4466

Lappset hade en stor monter med en massa prylar som man kunde testa på – utomhusträning men här i innemiljö.

 

IMG_4469

Ett nytt märke med bars fanns plats med OTROLIGT goda bars, helt utan tillsatser och helt organiska. Är du på mässan ska du absolut besöka ”Pulsin” –  från England som är på väg in på den svenska marknaden med bars av märkena Beond och Pulsin.

IMG_4482

Beond står precis bredvid Mediband, så kom på besök till oss och passa på att smaka på detta nya märke. Billigt introduktionspris också för den som vill inhandla.
Dels bars med bara frukt och nötter, och dels bars avsedda för prestation och sport med mer protein. Liksom proteinpulver.

IMG_4470

Man kunde göra steptest för att få en uppskattning av sin form i Friskvårdskollen.

 

IMG_4471

Och Nordic Gym  hade en otroligt skön skidåkningsmaskin – perfekt för den som vill bli starkare på stakningen inför vintersäsongen. Kändes riktigt autenstiskt. Och du ser ju på fotot: det går undan…!

IMG_4476

Walkdesk ställde ut på mässan också med skrivbord som är monterade till gåband. Jag gick långsamt i 1 km/timme samtidigt som jag skrev på datorn. Otroligt skönt! Det här är något som har varit stort i USA i flera år och nu introducerar Walkdesk konceptet i Sverige. Genom att gå långsamt någon timme om dagen kan du lättare samla ihop till dina 10.000 dagliga steg. Och kroppen mår mycket bättre. Ett fantastiskt redskap som jag tycker att de flesta större företag borde satsa på. Tänk att ha något eller några gåband i ett kontorslandskap där medarbetarna kan stå och jobba någon timme om dagen. Kanon!

På söndag är det dags för mässan igen, en ny rapport kommer då.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar