Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Efter arbete kommer vila

11 februari 2015

Äntligen hemma igen! Så kändes det i går när jag kom hem efter 6 dagar på resa och lika många dagar med utbildning. Jag gillar verkligen att föreläsa och utbilda, framför allt inom ämnen som jag ”brinner för” som MammaMage och MammaGravid – de två utbildningarna som jag haft de senaste dagarna.

Annons

Samtidigt behövs vila och reflektion emellanåt för att få systemen i kroppen att lugna ned sig. Det är inte så att jag känner att jag dräneras när jag föreläser – tvärt om. Jag gillar verkligen sättet att möta människor och delge och diskutera viktiga frågor. Men ändå behövs vila och stillhet efteråt. Att stå framför folk hela dagarna och leda utbildning gör att systemen i kroppen behöver vara ”på”. Och är de ”på” en längre tid i sträck behövs en stund när de helt ”släcks”- för att få balans.

I dag har det varit en sådan dag. Bara vara hemma, inga uppdrag ute hos ”kund”. Dagen blev i och för sig nästan helt bokad ändå med uppföljningssamtal med skola och fritids, liksom med läkarbesök för min yngsta son – som jag/läkarna misstänker har fått tinnitus. Men ändå inget där jag står i centrum eller min kompetens ska användas.

Sen är det otroligt härligt att komma hem och huset är ompysslat, gångarna skottade och allt i sin ordning. Kanonbra att ha inneboende som hjälper till med sånt.

Efter arbete kommer vila. Efter träning kommer vila. Så i dag var det bara softa, slappa, stanna upp. Det behövs. Det är lätt hänt att springa på mest hela tiden.
Men jag har blivit mycket bättre på att planera in just återhämtningsdagar direkt efter perioder med mera jobb. Jag vet att jag mår så mycket bättre om jag gör det.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar