Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

En nyckel till motivation

27 april 2014

I går var jag på ett 40-års kalas hos en av mina närmare vänner. Supertrevligt. Det som gjorde dagen/kvällen extra minnesvärd var en kvinna som kom fram till mig på festen och bad att få prata lite med mig.

Annons

Hon ville tacka mig för ett samtal vi hade för cirka två år sedan, när vi senast sågs. Hon hade då svårt att komma igång och knepigt med motivationen. Vi pratade lite då och jag gav henne tydligen de ”rätta” nycklarna för att hitta motivationen. Vi pratade då om att se motionen som medicin – medicin tar man fast det inte alltid är så skoj eller att man har lust. När man verkligen behöver motion för hälsans skull så kan man se motionspasset som medicin – som det är dags att ta tre gånger i veckan.

De orden landade tydligen helt rätt hos henne. I dag tränar hon tre gånger i veckan och går på zumba – något som har fysiskt omöjligt för henne för två år sedan. Och hon har kunnat minska på sin ordinarie medicin. Jag fick en lång och varm kram av henne igår.

Jag blev så glad när hon kom fram och gav feedback till mig. Så otroligt roligt att höra. Det är sånt som gör att jag tycker det är så skoj att fortsätta med mitt jobb.

Sen är jag så klart tacksam för att inte stå och ge råd och rekommendationer på privata fester till var och varannan. Jag är tacksam för respekten att jag också kan bara vara ”Katarina” och prata om väder och vind och annat. Men den här kvinnan respekterade min lediga tid, och vi kom i samtalet in på livet, motion, må bra och sånt. Och då bidrar jag gärna – om jag kan. Om jag får respekten att vara privat så går det bra. Blir jag påtvingad professionella frågor på min fritid så ber jag vanligen vänligt att få återkomma på måndag då jag jobbar  – om jag inte känner för att svara. Men nu blev jag så glad.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar