Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Ett paket med träningsutrustning

17 april 2015

I dag kom det ett paket hem till mig. Med träningsutrustning. En massa knipkulor i olika former och utseende.

2015-04-17 17.14.46

Perfekta för att träna upp bäckenbottenmusklerna. Efter graviditet och förlossning är det viktigt med träning av musklerna för att återfå god kontroll i bålen. Musklerna är alltså inte bara till för att du ska hålla tätt, utan de är en viktig länk i att föra kraften mellan bålen och underkroppen, liksom mellan under- och överkroppen. Dåligt fungerande bäckenbottenmuskler kan ge besvär i mage, rygg och mellan skulderblad – detta som en följd av kompenserande muskler. Anledningen till det är att de ingår i det man kallar den djupa muskelcylindern i bålen där bäckenbottenmusklerna samaktiveras med djupa magen och djupa ryggen liksom med diafragmamuskeln. Störd andning kan alltså påverka bäckenbottenmusklerna – och tvärt om.

Annons

Det är alltså  inte bara nyförlösta kvinnor som behöver träna upp dessa muskler utan även de med ryggbesvär kan ha dåligt fungerande muskler – både kvinnor OCH män. Det samma gäller om man kommer upp i övergångsålder då kroppen förändras.

Paketet kom från basicinstinkt.se och innehåller olika varianter. Den fina asken med Je Joue har tre olika kulor med olika tyngd. Kanonbra. Det är som styrketräning – man börjar med lätt vikt och sedan ökar man på i takt med att man blir starkare.

Mer kniiiip åt folket alltså!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar