Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Få bort sista fettet på rumpan

7 mars 2012

Allt fett från kroppen har snart försvunnit förutom en plats ( rumpan ). Kommer kroppen att ta av dessa fett depåer nu när allt annat fett är slut vid behov ? /Karl

Hej!
Ja, kroppen minskar fettdepåerna i en viss ordning i kroppen och vi har alla våra ställen där de blir kvar till sist.

Annons

Som du skriver så kommer dessa sista fettdepåer också att försvinna när du har gått ned i vikt och du behåller den vikten ett tag. Fettet på kroppen fördelas då om och jämnas ut över hela kroppen.

Samtidigt måste kroppen ha en viss mängd fett för att må bra. Att försöka få bort allt kroppsfett är inte sunt. Vissa elitidrottare måste komma ned lågt i fettprocent för att prestera på topp, men elitidrott är ju inte friskvård utan handlar om prestation och resultat. Som motionär handlar det dock om att må bra och ha god hälsa. Då bör kroppen ha viss mängd fett kvar. Så klart behöver det inte vara några stora mängder. Män bör inte gå under 5-8 % kroppsfet och kvinnor bör inte undskrida 12-15 %. I alla fall inte under längre tidsperioder.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar