Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Fäktning på schemat

18 januari 2015

I dag var det kalasdags för min nyblivna 12 åring. På frågan vilket kalas han önskade så var svaret – prova på fäktning. Så skoj! Så annorlunda.

2015-01-18 13.25.19

Det är så bra att det i dag finns så många olika varianter av kalas och att många föreningar erbjuder att kunna prova på en idrott. Då blir det lätt skoj temakalas och barnen rör på sig lite grann också. På fäktningsklubben har de en ålderrekommendation på 9 år och uppåt, och ser gärna att barnen är 11 år och mer. Jag har verkligen full förståelse för det. Fäktning kräver en del fokusering och teknik – och att man orkar testa på och prova utan att det blir ”hela havet stormar”.

Annons

2015-01-18 13.28.36

Klubben FFF-fäktning ligger mitt i stan på Döbelnsg 60. Fina fräscha lokaler. Där träffades alla 11 killar för att prova på fäktning för första gången. Och det blev succe. Verkligen. Alla verkade nöjda, glada och trötta efteråt. Totalt fäktades de i 75 minuter vilket var lagom – det inklusive uppvärmning och få på utrustning. Allt var under ordnade former – inte att de sprang runt och viftade med värjan hur som helst.

2015-01-18 13.33.53
Kort uppvärmning och så teknikgenomgång där de alla fick testa att göra några utfall mot instruktören för att se att de förstod. Sen var det bara att koppla upp sigt och köra två mot två. Det var rätt lagom att en satt på avbytarbänken…. De fick fäktas själva, en kort match mot sin partner. Sen byta kompis. Genom att de var uppkopplade kunde de direkt själva se vem av dem som vann: rött eller grönt. Vår instruktör Vendela var riktigt bra. Bra enkla instruktioner, fint sätt att korrigera och lära ut teknik, bra ordning (det är väl en yrkesskada att tänka på pedagogik och liknande i tid och otid).

Efteråt fanns ett rum i lokalen som man kunde låna och äta lite fika/mat. Kanon helt enkelt.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar