Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Familjeträning

29 juli 2014

Nu under sommaren passar jag och barnen på att göra en massa sköna saker tillsammans. En av sakerna som de frågar om är att vi ska springa tillsammans på kvällarna. Var annan eller var tredje dag har det blivit en runda på cirka 5 kilometer.

Annons

Det är ett skönt tempo där vi småpratar lite.

20140728-134102-49262741.jpg

Till gården där vi är går två vägar, så vi springer ena vägen bort längs åkrarna, en bit längs landsvägen och så tillbaka den andra vägen till gården. Totalt cirka 750 meter.
6-7 varv ger 4,5-5 kilometer.

Några gånger har vi blivit jagade av bålgetingar längs landsvägen, vilket helt klart har dragit upp tempot! Det är bara mig de jagat av någon anledning (vilket i och för sig är bra för barnens skull). Men jag är ju rätt allergisk mot getingstick så jag har sprungit iväg så fort jag kunnat. Med getingarna efter mig.

Vet du hur fort en geting kan flyga? Tydligen upp till 6 m/sek. Det motsvarar cirka 21 km/tim. Rätt snabbt! Fast jag vet inte hur långt de orkar flyga i det tempot. Men de hänger i alla fall med cirka 200-300 meter. Det vet jag.

 

20140728-134231-49351444.jpg

Andra saker vi tränat tillsammans är på gymmet när vi är på något hotell.

 

Vi hoppar studsmatta tillsammans på gården varje dag. Superskoj!

 

Sen gör vi annat också så klart, som att fiska, spela sällskapsspel och annat lugnt och skönt.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar