Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Förbisprungna av en 45 årig tant med ryggsäck

29 augusti 2013

Dagens ungdom…

Jag sprang hem från kliniken i dag vid Norrtull här i Stockholm. Jag hade sprungit ungefär 10 km i 5.10 tempo.Inte så snabbt men  helt ok för att vara jag. Jag sprang via Odenplan till Centralen, längs Norr Mälarstrand över Västerbron och Liljeholmsbron och sen vidare längs Årstaviken (på den kuperade Årstasidan). Där tog jag upp mot höger för att ta mig uppför den relativt branta backen upp förbi kvarnen och mot Gullmarsplans t-banestation och sen vidare hemåt.

Annons

Just innan uppförsbacken kom ett gäng unga grabbar från gymnasiet springande nedför i skogen. De skulle också uppför backen. En satte iväg framför mig, de andra låg bakom. I backen sprang några killar upp bredvid mig men precis när de kom förbi så kroknade de helt. De orkade inte. Och då var den brantaste delen kvar. Tant Woxnerud sprang ikapp o förbi killarna, med packning på ryggen i form av en ryggsäck.

Högst upp stod gympaläraren och tog tid. Eleverna sprang säkert 2 km på tid och de hade väl knäckt sig (i nedförsbacken). Jag tänkte nästan stanna och prata med läraren men skippade det. Sprang i stället vidare – jag hade ju 5 km kvar hem.

Pinsamt för killarna! Förbisprungna av en 45 årig tant med ryggsäck. Ha, ha, haaaa… Hoppas det öppnar ögonen på någon av dem så de börjar träna lite mer och får bättre kondition.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar