Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Föreläsning med Sunneborn

29 augusti 2013

”Prestera på topp, hur svårt kan det vara?” var namnet på föreläsningen som Mattias Sunneborn och Peter Nilsson höll igår kväll på Bosön. Det hela handlade om vad det är som gör att en person lyckas och att den andra inte gör det.
Både Peter och Mattias var aktiva idrottare i ungdomsåren. Peter fick skador och nådde inte sina idrottsliga mål (men jobbar idag som föreläsare och organisationsutvecklare) medan Mattias blev en idrottare i världsklass.

Annons

IMG_3810

Sammanfattningen i några punkter:
1. Ta hjälp av andra och sök dig till de bästa inom ditt område. Ensam är inte starkast och klokast.

2. Sätt ett tydligt mål, ju tydligare målet är desto lättare kan du nå det.

3. Lägg upp en planering och håll dig till planen! Ofta planerar vi fint men följer inte planen eller följer upp.

4. Ändra och korrigera om det behövs på vägen.

Ska du exempelvis komma igång med löpning, så är det bra om du vet exakt vad du vill göra. Det kan vara att springa 5 km vid en viss tidpunkt – som ett lopp. Kanske du har ett mål att ta dig runt, eller om du har en tid du vill komma under.

Lägg upp en träningsplan och ta hjälp av folk som kan löpning och som har gjort det förut.

Om du exempelvis blir sjuk på vägen, får du kanske ändra om lite i din träningsplanering för att ändå nå målet.

Seminariet var riktigt roligt, främst eftersom Peter och Mattias jämförde sina idrottsliga karriärer med varandra och hur de på olika sätt hade jobbat i sin ungdom för att nå sina mål. Mattias hade tydliga mål, medan Peter främst ”ville bli så bra han kunde” (vilket ju inte är mätbart).

Jag ser fram emot att följa Sunneborn i Mästarnas Mästare. Vilket driv den mannen verkar ha. Han verkar verkligen följa sina planer som han sätter upp. Disciplin, som han sa själv.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar