Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Föreläsningar och healing

16 oktober 2012

I går mötte jag närmare 200 personer på mina två föreläsningar i Nybro och Emmaboda. En riktigt rolig dag! Ämnet var ”Ta hand om din kropp – var ska du annars bo?” – mitt talesätt som jag jobbar mycket efter.

Annons

Först ut var en föreläsning i Nybro där de har en satsning på hälsa för seniorer. Publiken var mestadels 65+. Så underbart att se så många pigga seniorer som vill höra om lite nya rön om hälsa och hur man kan leva mer hälsosamt. Det blev en härlig föreläsning med många varma möten efteråt. Och många var läsare av MåBra så klart.

Några timmars lucka var inplanerad innan det var dags för nästa föreläsning i Emmaboda, där för kommunanställda. I pausen efter den första föreläsningen fick jag det fina erbjudandet av Vivianne som bor i Nyboda, att få healing. Självklart tackade jag ja.

Så det blev en stunds stilla reflektion ryggliggande i en skön soffa i Folkets Hus i Nybro medan Vivanne fyllde på med energi och balanserade energisystemen. Det här med healing uppfattas ibland som lite hokus pokus, och det kan vara lätt att förstå. En massage på musklerna känns ju tydligt. Man känner tydligt beröringen och vad som händer. Men healing är som massage av energierna som finns omkring kroppen och det kanske man inte upplever lika tydligt.

Men bara för att man inte upplever det på samma sätt så innebär det inte att det inte finns. Personligen tror jag att allt omkring oss är energi. Allt är ju uppbyggt av atomer och ännu mindre beståndsdelar, och allt hålls samman av energi och utstrålar energi. Så även vi människor. Jag har själv svårt att förklara healing, och jag har nästan lika svårt att förklara akupunktur. Men jag tror det finns mycket där att hämta. Och bara för att jag inte har satt mig in i hur det fungerar så att jag kan förklara det begripligt, betyder det ju inte att det inte finns. Att ha balans i kroppen och livet handlar för mig om att skapa balans mellan exempelvis det fysiska, mentala, själsliga, intellektuella, sociala och energimässiga. En helhet helt enkelt.

Så där låg jag 15 minuter på en soffa i Nybro medan Vivanne från A-healing balanserade upp energierna. Och bara stunden att få ligga ned och reflektera, stanna upp mellan två föreläsningar och ”landa”, är ju guld värd.

Därefter blev det biltur till Emmaboda och en upplyftande föreläsning för kommunens anställda i det fina Folkets Hus. Salen var som en biograf/teaterscen. Otroligt fint. Och otroligt fin hjälp av tekniker på plats! Efter föreläsningen blev vi bjudna på lite mat innan det var dags att åka till tåget för att fara hemåt.

Arrangör för det hela var Studieförbundet Vuxenskolan, som använder min senaste bok: Kom i form, som underlag till studiecirklar. Katrin på SV i Nybro var min guide och vapendragare för dagen. Hon fixade allt från mat och vatten till transporter. Stort tack Katrin!

Dagen startade kl 05.30 på tunnelbanestationen där jag bor, och slutade 00.30 på samma tunnelbanestation. Nöjd, glad och en aning hes gick jag hemåt för att vila. Jag har nämligen fått något som sitter fast på stämbanden efter helgens eskapader i Grimslöv. Mina barn har ju varit sjuka under de senaste 3,5 veckorna i omgångar så nu satte sig väl virus eller bakterier eller nåt i min hals också. Men rösten höll och det var bra. Fast jag låter hes. En frågade mig om jag är en gammal rökare 🙂 Svaret är nej, jag har aldrig tagit ett bloss ens i hela mitt liv. Nu blir det vitlök- och ingefärate med honung.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar