Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Förkyld… inte nuuuuu!

17 mars 2015

Hemma med feber och förkylning. Ont i huvudet, ont i halsen. Bara att ta det lugnt. Suck, ja, ja.

Det känns så onödigt att bli sjuk nu. Nu är ju alla nära mig friska. Under hösten och vintern har barnen och Pär varit sjuka i förkylningar, feberdagar, magbesvär och annat i omgångar men jag har klarat mig fint. Någon kväll har jag känt mig lite hängig men efter en natts sömn och lite mer vila så har jag vaknat pigg och frisk. Men igår morse vaknade jag med lite sveda i halsen. Inget mer. Men mot kvällen hade det övergått till ont i huvudet, feber  och ont i halsen.

Annons

Bara att ta det lugnt idag.

Jag blir alltid nyfiken på vad det är som kan göra att jag just nu trillar ”över kanten”. Jag tränar inte mer än tidigare, jobbar inte mer än tidigare och har inte sovit mindre/sämre heller. Det enda jag kan komma på som är annorlunda är att jag sedan 10 dagar inte ätit Probioplex.

1408-Probioplex-MAMMAMAGE-foto-266x300

Bra bakterier för tarmen. Min burk tog slut och sedan tog det någon dag innan jag hade en ny. Och så blev det inte av att jag tog direkt igen. Det är det enda som är förändrat i min kost i övrigt.

Probioplex innahåller som sagt en massa miljarder mjölksyrabakterier och jag äter de regelbundet för att ge tarmen tillskott av bra bakterier som stärker immunförsvaret. Man kan få i sig dessa via mjölksyrade grönsaker också men här tar jag en ”genväg” och tar dem som tillskott istället.

Så ingen probiotika på några dagar. Förkylning.

Mina barn frågade om man kan bli beroende av mjölksyrabakterier så man slut ut kroppens egen produktion (typ vissa hormontillskott) men så är det inte.  Man slår inte ut de egna bakterierna genom att äta tillskott. Att jag behöver tillskott beror nog mycket på att jag ligger lite på gränsen för mitt immunförsvar om man ser till helheten: relativt mycket träning, mycket jobb, sjuka personer omkring mig i omgångar (liksom på min klinik), emellanåt mycket som händer kring barnen. Så mitt immunförsvar kanske behöver en extra skjuts för att hålla ställningarna mot alla baciller och virusar.

Så nu har jag börjat med Probioplex igen. Ska se att jag nu håller mig frisk.

Vill du också prova Helhetshälsas Probioplex? Du hittar dem här. Att jag väljer Helhetshälsas produkter beror på att de är svenska, går under strikt kontroll, de innehåller verkligen det som innehållsförteckningen anger, de är ”rena” och i just Probioplex så har de mikroinkapslat varje liten bacill så att de ska överleva transporten i mag- tarmsystemet. Det är därför jag har valt att sätta MammaMages logga på Probioplexen från Helhetshälsa. Det här är en bra produkt som jag verkligen kan rekommendera andra – både mammor och alla andra.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar