Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Förkylningar och sånt

11 februari 2013

Det är högtid för förkylningar, baciller och virusar i alla de slag. Det har även vår bästa Sara fått erfara. Du följer väl henne på bloggen?

Sara har varit förkyld och snuvig i någon vecka nu och bara längtar efter att få komma tillbaka till löparbandet.

Annons

Det här med förkylningar och träning är något som inte går ihop. Om du känner dig snuvig och kanske även har feber så ska du låta bli träning. Framför allt gäller det här när förkylningen just bryter ut.

Att träna med feber är aldrig bra. Med ont i halsen: absolut inte! Med lätt snuva som dröjer sig kvar och som bara sitter i näsan: testa lite försiktigt och se hur kroppen svarar.

Under förkylningen gäller det att ta det lugnt och kurera sig. Du kommer att bli frisk. Och du kommer att komma tillbaka till löpningen igen. Och då ännu mer motiverad och stark!

Så ge kroppen möjlighet att kurera sig. Ät bra, vila och håll dig borta från så många aktiviteter som du kan. Då går det fortare. Och själv tror jag ju stenhårt på mitt specialte: färsk skivad vitlök och ingefära, på med varmt vatten och så en klick honung. Smaksätt med valfritt te om du vill. Låt dra några minuter och: mmmmm…. nyttigt och gott!

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar