Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Förslag på pulsklocka

28 juli 2011

Hej!

Jag skulle jag vilja ha ett förslag på en bra pulsklocka som är enkel och som visar det basala. Längd, puls, tid.
Mvh Gabriella

Tack för din fråga! Skojigt att du har kommit igång med löpningen så bra och att du är intresserad av en pulsklocka för att följa din träning och se framstegen. Ofta tror man att det krävs en mycket tuffare träning för att få resultat, men pulsklockan visar att du kan träna på lägre nivå och ändå få ut maximalt av träningen. Det gör att träningen känns mer behaglig.

Annons

Samtidigt är pulsklockan perfekt för att komma igång med intervallträning där du varvar tuffare intervaller med aktiv vila alternativt lätt träning.

Du efterfrågar en basmodell, vilket kan vara klokt när du är nybörjare när det gäller pulsklockor. Tänk samtidigt på att du kanske vill utöka din träning lite mer längre fram – och det kanske är inom ett år. Titta på olika modeller och se vad som finns. Polar och Suunto är två bra tillverkare av klockor som har pulsklockor i alla kategorier och modeller.

Mitt råd är att du går till en sportaffär och ber att få titta på klockorna. Fundera sedan innan du bestämmer dig.

Lycka till!
Katarina

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar