Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Forspaddling del 2 och att veta sina gränser

18 maj 2014

Dag 2 – och sista dagen- med forspaddling på Kajaktiv. Jag kände mig lite halvkass igår som sagt. Men idag känns det otroligt bra igen!

I dag fick vi andra kajaker än forskajaker. Jag bad om en relativt stabil kajak för att känna mig säker. Och fick en kanonkajak. Typ pråm, ha ha. Näedå men en havskajak som kan ta sig genom alla vågor. Kanonbra! Jag kunde slappna av o paddlingen flöt på. Det var riktigt roligt!

Annons

Så nu är jag taggad igen för Åre Extreme. Visst jag kommer att ha en kajak som är tung o mer långsam. Men i gengäld är risken mindre att jag voltar i forsen. Och den tiden det tar att tömma kajaken och komma in igen tar mycket längre tid än de minuter jag skulle vinna på en snabbare kajak. Som instruktören Patrik sa: man är inte snabbare än man simmar bredvid sin kajak.

Det gäller att veta sina gränser och jobba på rätt sida av dem. Att jobba MED sig själv och inte mot. Att se var kapaciteten finns och välja utrustning efter det.
Själv satt jag i en pråm medan många andra paddlade i mer ranka och snabba kajaker. Men jag var toppennöjd med mitt val.

Att kajaken blir tyngre att paddla på plattvatten i Åre oroar mig inte direkt. Jag känner mig stark i överkroppen, liksom uthållig, och jagar inga sekunder. Däremot är jag lite tveksam inför lyften där man ska bära kajaken cirka 300 + 150 m, men det löser sig nog.

20140518-214420.jpg

Här är hela gruppen från helgen med våra fantastiska ledare Patrik och Erik från Kajaktiv
Vill du testa på forspaddling, eller lära dig mer, så kan jag verkligen rekommendera Kajaktiv. Kunniga, proffsiga och otroligt trevliga och måna om alla sina deltagare.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar