Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Första dagen gick ju fint!

28 november 2013

Det är intressant med hur aktiv man upplever sig att vara jämfört med hur mycket man rör sig egentligen. Min uppfattning om min vardag är att jag sitter blickstilla mest hela tiden. Jag har ju rätt mycket skrivande jobb och jobb framför datorn – framför allt när jag som nu har jobbat med ledarna på AstraZeneca och titta på en massa filmer, liksom sitter med efterarbete. Eller när jag skriver artiklar, bloggar, gör nya appar, skriver program till träningskunder…

Annons

I dag var en dag på min klinik på Access Rehab. Det innebär lite mer rörelse för mig. Och idag var min första dag med Polar Loop. Hur skulle det gå…?

IMG_4622

Tadaaa! Redan vid 6-tiden på kvällen hade jag nått mina aktivitetsmål för dagen. Så det var inte så hemskt som jag trodde. Fast när jag är på min klinik så har jag en sträcka att gå till och från tunnelbanan på båda ställena så då blir det lite rörelse.

IMG_4620

 

I dag var jag alltså klart godkänd. Och ingen varning för att jag suttit stilla för länge. Polar Loop varnar alltså när du sitter stilla för lång tid i ett sträck. Då blir det dags att gå upp och röra på sig. Perfekt för att komma ihåg rörelsepauserna om dagen!

IMG_4613

 

Det här är superskoj! Och under dagen kunde jag se hur mycket mer jag behövde gå/springa eller stå för att nå mina mål. En riktig sporre till rörelse!

131128 Loop kopia

Här kan man se hur många minuter/timmar som jag legat ned (hrmmm, har jag legat ned idag… kanske det var när jag satt på golvet på kliniken och kollade muskelaktivering på träningskunder. Eller råkade jag somna av misstag…?), suttit, stått, gått eller sprungit. Det här är utan träningspass utan bara med vardagsmotionen idag.

 

IMG_4618

Och när målet var nått fick jag ett stjärnfall på Polar Loop. Jag kan somna lycklig 🙂

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar