Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Förvärrar varmt bad träningsvärken?

23 januari 2012

Jag tycker det är underbart skönt att ta varma bad och bada bastu när jag har träningsvärk. Det känns som om kroppen läker snabbare. Men nu har jag hört att det är skadligt. Stämmer det?/Carina

Att ta ett varmt bad när du har träningsvärk, eller sitta i en varm bastu är inte skadligt. Tvärt om. Värmen gör att kroppen känns mjukare och mindre stel, och framför allt är det skönt. Men när överskottsvärmen efter exempelvis ett bastubad går ur kroppen återvänder vanligen träningsvärken.

Annons

För att öka blodcirkulationen kan man lika gärna ta en promenad eller utföra någon annan lätt aktivitet. Troligen blir effekten på cirkulationen högre av träningen än av det varma badet.

Att lägga en medelvarm värmedyna på den ömmande muskeln kan också kännas skönt. Här är det tveksamt hur mycket cirkulationen ökar och om man får någon bestående effekt. Men det känns ofta skönt, vilket ju också är en bra effekt!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar