Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Fuck cancer. VAD är viktigt?

3 november 2014

Ofattbart. Det är tanken som dyker upp när jag sitter vid sängkanten och håller din varma hand, full med liv – men ändå inte. DU är inte där.

För några dagar sedan en glad, positiv, livfull kvinna som såg att minst 14 år fanns kvar här på jorden med dina nära och kära. Och så, från en dag till en annan, är bara din kropp kvar. Du finns där inuti någonstans, vill inte släppa taget. Men din kropp orkar inte mer. Metastaserna vann kampen över din lever.

Annons

Nu finns du i någon form av limboland. Men jag tror du hör mig. Hör din man som älskar dig och som vakar vid din sida. Hör dina bröder, deras fruar, alla andra nära som besöker dig och önskar mirakel. Ett mirakel att du plötsligt öppnar dina livfulla ögon och undrar om det inte är dags för ett träningspass snart.

Det är i sådana här stunder som livet stannar upp. Håller liksom andan. Man blir medveten om allt omkring sig: sina barn, den som står en nära, sitt jobb, vad man fyller dagarna med. Hur man stressar efter deadlines – som betyder så mycket, känns det som. Men vad betyder de egentligen?

Jag står och ser människor gå, småspringa, lunka, rusa omkring mig. Alla upptagna med sina viktiga liv. Viktiga saker. Som det verkligen känns som. Men VAD är egentligen viktigt när allt kommer omkring?

Fuck cancer.

 

P.S. Detta publiceras med godkännande av hennes man.

En halvtimme efter mitt besök somnade du in för gott. Tack att jag fick träffa dig en sista gång.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar