Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Gå, jogga, spring och bidra mot bröstcancer

27 augusti 2014

Den 19 oktober går Lidaloppet av stapeln till förmån för kampen mot bröstcancer. Loppet är 5 kilometer långt och alla kan delta. Du kan gå, jogga eller springa i en tävlingsklass och är öppet för kvinnor (och män i kvinnoförklädnad).

Annons

Lidaloppet-Circle-2014-011 kopia

Tyvärr har jag många i min bekantskapskrets som har drabbats av bröstcancer och jag brinner för detta område. Jag tränar en del kvinnor med bröstcancer – både under behandlingen liksom efteråt. Allt för att hjälpa kvinnan att komma tillbaka till ett ”vanligt” liv efter behandlingarna – och för att ha fokusera på något friskt, mitt i allt det sjuka. Det är ingen tuff träning utan främst mjuka rörelser som anpassas till kvinnans förmåga och kapacitet just där och då.

Samla ihop dina kompisar, vänner och bekanta och var med på loppet. Eller ta med hela familjen. Pappor och män måste dock se ut som kvinnor för att få starta. På så sätt bidrar du och ni till ideella bröstcancerföreningar och till forskning kring bröstcancer. Vinsten går  oavkortat till dessa ändamål. Läs mer på Lidaloppets sida där du även kan anmäla dig.

Och du vet väl att regelbunden motion kan minska risken att drabbas av bröstcancer.

Lidaloppet startade 2013 och arrangeras i samarbete med Lida Friluftsgård och Bröstcancerorganisationen Amazona i Stockholm.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar