Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Gen-genrep inför Åre Extreme

27 april 2014

I dag har jag haft gen-genrep inför loppet Åre Extreme. Jag ville känna på hur formen känns på lite längre sträckor. För två år sedan, när jag parkörde med Jörgen, tränade vi ett fyra timmars pass i april, och ett sextimmars pass i maj. Det kändes som en bra uppladdning och ett bra test för uthålligheten.

Annons

I dag gick jag upp lite tidigare och åt lite frukost och packade de sista grejerna som jag behövde under förmiddagen. Jag startade med roddträning här hemma på min roddapparat. Jag vet att det inte är det samma som att paddla ute, men så nära jag kan komma en söndag på hemmaplan.

Snabbt byte och så iväg 20 minuter på cykeln till Hammarbybacken. Jag hade egentligen velat ha stavarna med mig för att få det så likt som möjligt, men det gick inte på cykeln. 90 minuter i Hammarbybacken med 11 omgångar upp och ned i ett svep, plus lite löpning i skogen vid ett tillfälle gav 12,6 km löpning. I Åre blir det 15 km.

Byte till cykelskorna som jag burit med mig och iväg. Jag körde lite vilse borta i Älta så turen innehöll en hel del stopp med kartläsning och fråga om vägen. Och den blev lite längre än jag tänkt. Efter 100 minuter var jag hemma igen. Nöjd.

Så totalt 4,5 timmar träning med kort paus för klädbyte mellan rodden och cyklingen. Känns bra. Jag har en lätt känning ovanför höger knä som sagt, och den är lite öm just nu. Men ingen smärta. Orken kändes bra. Intervallerna blev relativt tuffa, såsom jag tänkt mig. Jag ville ta i lite mer och inte bara söndagsträna i flera timmar (vilket jag har lite lätt att hamna i själv). Så jag är supernöjd med dagen.

Otroligt tacksam för mina bästa X-kross glasögon – imfria och ger så bra kontraster även när jag cyklar från sol till skugga och ute i skogen. Jag ser ju lite halvkasst så ett par bra sportglasögon är en otrolig hjälp. Och idag fick jag även extra hjälp från dem när de effektivt hindrade en geting från att krascha in i mina ögon när jag trampade på i rätt hög fart (och jag som dessutom är allergisk mot getingstick).

Så kroppen höll, orken höll, prylarna höll. Och jag är så glad över min fina 29 tums cykel. Den blir nog kanon i Åreskogarna. Däremot blir det nog lite svårare att åka nedför downhillbacken med den, men jag är ändå så feg och långsam där att det nog inte gör någon direkt skillnad. De stora hjulen gör i alla fall att jag lätt rullar över det mesta i terrängen. Fantastiskt! Och jag är så stolt över mig själv att jag vågade trampa på även över stenar, rötter, gegga och mjuk myrmark idag. I dag kände jag mig stark!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar