Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Genrep för Åre Extreme

15 juni 2014

I dag har jag haft mitt genrep inför loppet Åre Extreme som går 28 juni. Genrepet är lite sent men i och med att jag sprang Stockholm marathon så gick det inte tidigare.

Dagen startade vid 8.30. Först ut var paddling. Fast jag hade inte tillgång till kajak så jag rodde hemma på min roddmaskin i 2 timmar. Jag vet – det låter helt motivationsdödande men det gick riktigt bra. Delade upp passet i kortare delar så det blev överkomligt och körde rejäla intervaller för att få bra effekt. Mitt i passet avbröt jag för att göra lite axelhävningar liksom burpees under 4 min vardera. Anledningen är att vi ska bära kajakerna några hundra meter två gånger i Åre. Så lite styrkeövningar är bra att lägga in.

Annons

20140615-213342-77622504.jpg
 

Snabbt byte av skor och träningströja, på med camelback och så iväg till Hammarbybacken. Jag sprang dit, och möttes upp där av Pär som hjälpte mig med utrustning idag. Med sig i bilen hade han mina stavar – liksom cykel.
2 timmar upp och ned i Hammarbybacken med stavar var nästa gren. Gick helt okej. Hade rätt tung andning emellanåt och luftrören pep  – jag har ju kommit på att jag är pollenallergisk. Jag glömde ta antihistamintabletter igår kväll och de jag tog i morse dämpade symtomen något men tog inte bort allt. Sen var det rejält varmt idag och solen gassade. I vissa partier var det vindstilla. Så det gick åt mycket vätska under stavgången.
Jag kunde hålla okej tempo, men kom aldrig upp ordentligt i puls. Men okej.

Därefter ned till bilen och snabbt byte till cykelskor och en ny påfylld camelback med vätska. Jag försökte äta lite banan och Flapjack (som jag kallar sockerkaka) men det är svårt för mig att äta mitt i passet – blir otroligt lätt illamående.
Och så iväg med cykeln mot Hellasgården. Även här blev det 2 timmar cykling på vägar, stigar och mitt ute i bushen på ett kalhygge. Riktigt skoj! Kändes bra och jag var stark. Dock var den här cyklingen på mycket mer platt mark mot vad ÅEC erbjuder. Där blir stigningen totalt cirka 700 meter!

Trött, nöjd och glad kom jag på att ta ett foto hemma i min trädgård. Oedentligt med mat stod på schemat efter en skön dusch.

20140615-213144-77504768.jpg

Sammanfattning av dagen är
* bra roddpass
*något tung stavgång i backen med det gick fint.
* otroligt skönt med riktiga sportglasögon i form av X-Kross en sån här solig dag – imfria!
* cyklingen kändes riktigt bra
* nöjd som tusan med min nya Polar pulsklocka V800 som ger bra och lättöversiktlig fakta under träningen.
* gott med mat efteråt!

Hur jag känner mig nu på kvällen? Det känns i benen att de jobbat, annars känner jag mig rätt pigg och fräsch. Vi får se vad kroppen säger imorgon..,

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar