Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Ger spinning större ben?

7 september 2011

Ger spinning benmuskler? Eller är spinning mest kondition.
Har rätt stor rumpa och lår, jag har mest fett där. Hur tränar jag bäst lår och rumpa? Vill ju bli fastare och mindre. Tacksam för svar!

Hej!
Härligt att du tränar regelbundet!

Annons

Spinning ger främst bättre kondition. Tempot i passen brukar vara så pass högt att pulsen ökar och andningen fördjupas så det känns lätt ansträngande eller ansträngande (och ibland mycket ansträngande) under passet. Då förbättras konditionen.

Samtidigt är det benens muskler och till viss del sätet som driver runt pedalerna. Och magen och ryggen stabiliserar kroppen. Så självklart får du även benmuskler. Men mest förbättras konditionen.

För att maximera styrketräningen (och därmed volymen) av benmusklerna så skulle man välja ett riktigt tungt motstånd som man försöker driva runt under 45-60 sekunder. Efter det ska benens muskler vara riktigt trötta. En kort vila och sen på´t igen. Men så ser ju inte spinningpassen ut. I stället är det ett tempo där just puls och andning utmanas så konditionen ökar.

När du spinner så förbränns fett i kroppen. Våga trampa på i ett bra tempo – fettförbränningen håller igång på en hög nivå ända tills det känns mycket ansträngande i kroppen. Att musklerna stärks är bara en stor fördel. Du får starkare ben, och med mer muskler så ökar förbränningen i kroppen generellt.
Komplettera gärna med styrketräning för överkroppens muskler för att få en bra balans.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar