Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Gratis peeling och björnkänsla

22 juli 2014

I morse var jag ute på en cykeltur här på de finska rally-grusvägarna. Jag vaknade tidigt och kom iväg tidigt. Otroligt skönt!
Trots den tidiga morgonen värmde solen ordentligt och svetten flödade längs de rejält backiga och kurviga vägarna. Då kom jag på att man sett björnar i byn i våras. Hjälp! Ensam ute en tidig morgon.

Annons

Så jag började sjunga o nynna högt för att skrämma eventuella nallar av vägen. Rätt jobbigt sjunga samtidigt som man står upp och trampar kan jag säga. Och tempot ökade markant av tankarna. Fast jag valde att cykla ut mot mer asfalterade och lite mer bebodda områden för att slippa tänka på björnarna.

Emellanåt kom någon bil susande förbi med ett moln av grusdamm bakom sig. Tack och lov för bra sportglasögon! Annars hade ögonen och linserna varit fulla av grus.

När jag kom hem igen upptäckte jag att jag fått gratis peeling: kroppen täckt av svett och så grusvägarna damm på det. Riktig peeling, ha ha. Bara stryka huden lite innan tvagningen i bastun så försvinner garanterat alla gamla hudceller.

Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra framöver med mina tidiga morgonpass. Det är så skönt att röra sig på morgonen. Men det är väl då eventuella björnar också är ute och går. Fast risken att råka ut för någon birde vara minimal. Men ändå. Bara tanken är skrämmande. Hmmmm…

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar