Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Gymma 2 eller 3 ggr/v?

2 maj 2012

Hejsan! Är en tjej på 25 år som behöver gå ner lite i vikt, inte alls mycket typ 5-6 kilo eller så. Nu har jag funderingar över hur många gånger i veckan jag ska gymma.
jag tänkte varva gymmet med morgonpromenader varannan dag.
Så nu är min fråga för att gå ner i vikt och tighta till kroppen lite utan att bli för musklig, hur många gånger i veckan ska jag gymma? 2 eller 3?
mvh Ella

Annons

Hej och tack för frågan!

Hur många gånger du bör träna på gymmet beror främst på hur mycket du annars rör dig och hur mycket tid du har till förfogande. Grunden är att ju oftare du tränare desto snabbare kommer resultaten. Så klart behöver du även vilan mellan passen och sund mat för att få resultaten.

Att träna 3 ggr/v funkar fint. Och kombinerar du det med promenader får du snabbare effekt. Se över maten samtidigt och skippa allt småätande mellan måltiderna. Och dra ned på socker och vitt mjöl, liksom andra kolhydrater.

Så ju mer du rör på dig desto fler kalorier förbrukas och du når snabbare din målvikt. Så har du tid så är 3 ggr/v perfekt. Ta gärna hjälp av en tränare för att få ett varierat program som du kan följa.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar