Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Hålla takten

1 november 2014

Dagens tips för träning är en metronom. En taktgivare när du tränar. Det finns olika gratisversioner som du kan ladda ner. Här är en enkel som jag gillar:

IMG_7849.PNG

Personligen tycker jag att en metronom är otroligt motiverande och en stor hjälp när jag exempelvis cyklar. Jag ställer in metronomen på exempelvis 100 slag per minut, och sedan är det bara att trampa i takt.
Belastningen ställer du in så du orkar hålla takten samtidigt som det är ordentligt jobbigt.

Annons

IMG_7851.PNG

När kroppen och hjärnan blir trött är det annars lätt hänt att takten sjunker omedvetet. Då är det bara att kolla mot metronomen.

Visst kan du lika gärna (eller kanske ännu bättre) hitta musik som har den rätta takten, men om du inte har gjort det – som du förstår att jag inte har – så kan en metronom vara perfekt. Det är lätt att ändra takten som du ställer in beroende på vad du ska träna.

Långsammare takt med rejält tung belastning är som styrketräning, eller kanon för att träna upp cykelstyrka i kärr och lera. Eller snabbare takt med lättare belastning för att exempelvis cykla landsväg.

Metronomen kan du även använda när du exempelvis ror, springer (takt i stegen), håller takt när du styrketränar i högre tempo och längre perioder… Kanonbra helt enkelt.
Min dag startade i garaget i dag i takt till min metronom på spinncykeln.

Letar du spinncykel eller annan hemutrustning kan jag som sagt rekommendera dig kring Stockholmsområdet att köpa via CA Träningsutrustning, om du letar begagnat till riktigt bra kvalitet.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar