Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Halsont slutade i andningsbesvär

6 augusti 2014

Jag har ju haft lite ont i halsen några dagar, så det blev ingen träning igår. Under natten till idag vaknade jag flera gånger och hade så ont i halsen att det inte gick att svälja. Men jag somnade om och kunde sova vidare fram till klockan sex.

Annons

Men under morgonen när jag låg och vilade svullnade halsen upp allt mer inuti och till slut kunde jag inte andas när jag låg på rygg. Ett lock som lade sig tvärs över luftstrupen när jag skulle andas in. Och när jag blåste ut luften ”fladdrade” det i halsen när jag försökte pressa ut luften.
Jag lade mig på sidan och kunde vila en stund till. Men sen blev det samma sak på både höger och vänster sida. Det var som ett mekaniskt stopp.

Så jag fick sitta upp. Jag funderade på vad jag skulle göra och vänta och se lite om det blev bättre. Men till slut hade jag svårt att andas när jag bara gick till köket i långsam takt. Så jag beslutade mig för att träffa läkare.

Efter rundringning på olika ställen blev jag rådd att åka till akuten på en gång och inte vänta något längre. Så jag fick skjuts in till Huddinge Sjukhus. Där hade en remiss nått dem så jag fick komma in direkt till ÖNH akuten och direkt in till läkare

Ingen påverkan på struplocket, vilket var skönt! Men svårt att andas ändå. Så jag fick kortisondos att dricka liksom smärtstillande. Och sen kunde jag åka hem igen. Så skönt!

Nu är det vila i några dagar som gäller. Och mer kortison i några dagar för att hindra att svullnaden kommer tillbaka. Största risken är tydligen i natt eftersom det är då jag ligger ned. Men risken är minimal.

Varför viruset satt sig så här går inte att säga. Nu är det bara att hålla kontroll på att andningsorganen inte svullnar igen.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar