Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Halva Jose är borta!

11 juni 2013

I morse var det pressfrukost med Biggest Loser i fräscha Volvohuset i Kungsträdgården.

Mårten Nylen inledde morgonen med att berätta om programmet, den här omgången och om deltagarna. Sedan hade vi chansen att prata med två av finalisterna (varav den ena så klart vann). På plats fanns även mannen som vann hemmapriset – vilket avslöjades igår i programmet – Jose Arcos.

Annons

Spana in fotot bakom Jose, på hur han såg ut förut. Jose har gått ned från 156,1 kg till 77,2 kg. Hela 78,9 kilo! Eller 50,5 % av sin kroppsvikt! Alltså hälften av Jose är kvar i dag mot när han gick in i Biggest Loser. Vilken förändring! Det är den största procentuella viktnedgången i Biggest Loser Sverige någonsin!

Det coola är att Jose har haft en stor del av sin viktnedgång på hemmaplan, eftersom han åkte ur programmet tidigare. Men han tog med sig allt han lärde och använde det på hemmaplan. Och har verkligen fått det att fungera. Det är ju det som är den stora utmaningen: att få det att fungera i vardagen och att få in sina nya vanor i det ”gamla” livet. Något som Jose verkligen har gjort.

Receptet för att nå framgång är för Jose att verkligen bestämma dig för att du vill nå ett mål. Inte bara halvdant utan verkligen bestämma dig. Det handlar om huvudet! Sätt sen upp delmål som du kan bocka av på väg mot ditt mål. Och att prioritera dig själv! Något som Jose säger att han inte gjorde förut.

I dag tränar Jose främst styrketräning för att bygga upp kroppen, han har tappat mycket fettvikt och vill nu lägga på sig mer muskler. Som konditionsträning har han simmat mycket. Simning såg Jose som en bra motionsform för att inte få så mycket bristningar på huden. Om man springer blir det stötar vid varje steg vilket gör att huden skumpar upp och ned. Men med simning blir det inga stötar. Så simningen är skonsam. Och Jose har verkligen inte mycket extrahud kvar som hänger – trots sin stora viktnedgång!

 

Så klart var även kreativa Malin Nylen på plats, liksom många andra välkända ansikten. Tack, förresten, Valio för frukosten!

Vem som vann? Det får ni se ikväll :). Dock kan jag helt klart säga att alla är värdiga vinnare av de som är kvar.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar