Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Älskade kropp

23 september 2013

Eftersom jag nu har min EKG mätare i en vecka och jag ofta kan få extraslag efter tuffare träning (inte under utan just efter) så är det lika bra att passa på att köra lite hårdare nu – och se om det går att provocera fram några extraslag.

Annons

Så dagen i dag var vikt för Hammarbybacken. Cykling dit i några kilometer, upp och ned 5 omgångar varvat med löpning upp och ned 6 omgångar. Skön träning! Jobbigt! Soligt!

2013-09-23 12.39.35-1

Avslutad träning och högst upp i Hammarbybacken. Glad och nöjd!

 

På vägen hem drabbades jag av en enorm känsla av tacksamhet inför min kropp: hjärtat slår, andningen funkar, blodet strömmar, benen bär mig, huvudet kan tänka… Vi tar så mycket för givet oftast. Och så klart orkar man inte kanske gå omkring varje sekund och tänka på hur bra hjärtat funkar, men emellanåt är det bra att stanna upp och bara njuta.

 

Jag är inte snabb, men mina ben, mitt hjärta, mina lungor och min cirkulation tog mig 11 varv upp och ned i Hammarbybacken idag. Lugnt och stadigt tempo, ökade mot slutet. Det är så underbart skönt att känna att kroppen funkar!

 

Tack min fina kropp för att du tar mig fram varje dag. Och att du andas, lever, pulserar och är stark. Jag har tidigare sabbat menisker i knän, haft diskprotrusioner (smärre diskbråck), fått försämrat minne en period efter en brandröksförgiftning, haft problem med lungorna efter samma sak, extraslag i hjärtat, hjärnskakningar, stukade fötter, intryckta tänder, lårkakor, sydd i pannan och i läppen två gånger och lite annat smått och gott. Men allt funkar ändå. När jag tar hänsyn till min nuvarande status och jobbar utifrån det. Kroppen är fantastisk. Den vill läkas, bara man ger den möjlighet och gör alla (heltrista) rehabövningar som man ska. Och sen bygger upp styrkan och uthålligheten på ett smart sätt.

 

Ta hand om din kropp  – var ska du annars bo? Och ge dig själv kärlek under tiden!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar