Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Hänga med barnen en hel dag

4 augusti 2010

Jag är på semester med mina två killar 5 och 7 år gamla. Och jag fascineras alltid när av barn och vad de orkar med.

Tänk att hänga med en hel dag i deras tempo. De springer ut och hoppar studsmatta det första de gör, in för frukost, ut igen, leker och busar, kull och skoj, mer studsmatta, brottning, lek med stabilitetsbollar, studsmatta, löpning mellan bärbuskarna… HELA dagarna är de igång. Och när de ska gå till bastun för att svalka sig lite med vatten så springer de dit så klart.

Annons

CB103910

Tänk att hänga med barnen i deras tempo en hel dag. Jag tror det är få vuxna som skulle orka. Tänk sedan att översätta deras aktivitet till vuxennivå. Jag menar, vi har ju längre ben och är större. Så vi skulle egentligen springa snabbare, hoppa högre, springa längre för att göra motsvarande som de. Tänk… vilket träningsläger!

Men sen, när de växer upp, tar de efter vår vuxna livsstil. Blir stillasittande, gör stillasittande saker, slutar använda kroppen till det den är gjord för: rörelse. Vad synd. Vi borde ta efter deras livsstil i stället: röra på oss, äta när vi är hungriga, sluta när vi är mätta, njuta av våra kroppar – som vi gillar!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar