Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Här och nu? Eller överallt annanstans?

4 november 2013

Det har ju stått mycket i tidningarna på sista tiden om vårt beroende av ständig uppkoppling. Här är en artikel till. I fokus har föräldrar varit och hur man hanterar tiden med sina barn – närvarande MED barnen eller fysiskt närvarande men mentalt på någon helt annan plats i den viruella världen.

Annons

Forskare diskuterade att det blir som ett beroende – att få direkt återkoppling via likes ger hjärnan en uppåtkick. Och vi vill ha mer… Jag ser mig själv i detta. Jag har lätt att automatiskt kolla mobilen ofta. Men jag hindrar mig medvetet. När reflexen kommer iakttar jag den ”jaha, då var jag där igen”, men jag plockar inte upp mobilen utan tänker att jag faktiskt är här och nu. Med mina barn. Och jag funderar på vad jag vill lära dem om att umgås med folk.

 

Skulle mina barn plocka upp sina mobier hela tiden när vi satt och spelade sällskapsspel eller annat, så skulle jag bli vansinningt irriterad. Så då kan jag ju inte göra så mot dem heller.

 

Film mobil kopia

 

I dag såg jag en otroligt fin film om detta på nätet. Kolla på den här. Den tar bara två minuter, men de två minuterna ger många tankar om hur vi lever ”parallella” liv idag. Är vi här och nu? Upplever vi något för vår egen skull? Eller är vi någon helt annanstans? Och lever våra liv som en åskådare och betraktare?

Betraktare av vårt eget liv! Vi deltar inte längre utan refererar våra liv och upplevelser för att kunna visa andra. Som sitter och tittar och i sin tur filmar, fotar och refererar sina upplevelser. Vem är egentligen NÄRVARANDE? Här! Nu!

Dags att titta på det här idag. Inte dömande. Inte värderande. Bara titta på hur jag/du beter dig och hur vi lever. Hur många sekunder av dagens vakna timmar är vi här och nu. För vår egen skull. Eller kan det till och med röra sig om några minuter per dygn…?

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar