Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Härlig morgontur

18 april 2015

Om det känns så här bra den 30 maj så är jag överlycklig! Då går Stockholm marathon.

I dag hade jag ett långpass igen, den här gången 30 km. Jag kände mig lite seg innan och lite orolig eftersom jag vred till mitt knä lite snett förra helgen på långturen. Men jag har inte känt något speciellt under veckan så jag tänkte bara slappna av och springa i dag.

Annons

I bland när jag springer i långsamt tempo har jag svårare att hålla bra löpsteg – det drar i muskler och känns inte helt bra. Jag vet att jag behöver träna upp det – men inte i dag med känning i knäet så nära inpå.
Så i dag bestämde jag mig för att hålla ett tempo som kändes bra i kroppen och strunta lite i att det ska gå långsamt på långturer. Inte pressa på, men springa i ett tempo där kroppen känns stark och knäet känns bra.

Det gick lite för fort tror jag i efterhand. Inte för att jag gjorde mig illa, men tempot var väl inte direkt långloppstempo.

Men det blev ett härligt formbesked. Visst kan det hända mycket på de sista 12 kilometerna under en mara men om de 30 första går så här lätt så är jag supernöjd. I genomsnitt sprang jag varje kilometer på 5.04. Underbart!
Men som sagt – bara för att det går bra på träning så säger det inget om hur det kommer att gå just på dagen för marathon. Det återstår att se. Men jag njöt hela rundan i morse. Sol, blå himmel, längs med stränderna i stan, parker, körsbärsblommorna i Kungsan, Slottet… Underbart! Tack kroppen för den här turen.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar