Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Heja Malmö: mer skolidrott ger bättre betyg

20 september 2013

I Bunkefloprojektet i Malmö ökade andelen behöriga till gymnasiet med hela 8 procent, och 13 procent för pojkarna. Mer idrott i skolan ger alltså bättre betyg.” Det skriver SvD på en annan sida idag. Den enda skillnaden mot kontrollgruppen var daglig fysisk aktivitet i grundskolan. Utöver det rapporterades det som bättre trivsel, färre konflikter och bättre styrka i skelettet.

Annons

I Malmö räknade man vidare på vinster av dettai förlängningen. Det man såg var:

Citat från SvD: ”Ökat produktionsvärde uppskattas till 59 miljoner och minskade sjukvårdskostnader under de kommande tio åren efter avslutad grundskola beräknas till 56 miljoner. Investeringskostnaden anges till 16 miljoner kronor, motsvarande 4600 kronor per barn delat på nio grundskoleår, alltså 511 kronor per barn.” slut på citat

Nu satsar Malmö och Hofors – som riktiga förebilder  här i Sverige – på daglig motion för alla grundskolebarn. Minst 45 minuter är riktlinjerna i Hofors. När följer resten av kommunerna med?

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar