Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Heja på dig själv när det är tungt

6 februari 2014

I går sprang jag hem från min klinik så funderade jag periodvis om jag knutit på mig skorna bak och fram. Eller om jag glömt att ta ur handbromsen. Benen var sååå tunga och tomma.

Jag hade tänkt kalla det transportlöpning. Men det var innan jag startade. Ett mer beskrivande ord är nog transportgång genom stan :).

Annons

Att det var så tungt berodde på några saker, som jag vet:* jag hade en ryggsäck med dator, bok, och kläder som vägde 4,5 kilo. Inte så mycket men det gav extra tyngd till benen.
* jag fick inte ihop maten den dagen. Jag åt frukost med barnen vid kl 7 på morgonen, sen raka vägen till kliniken där jag var fullbokad med mammamagar och andra träningskunder. Så jag fick/tog ingen lucka till att äta. Och sen när jag skulle hem kl 14.30 var jag superhungrig. Men jag har svårt att äta precis innan jag ska springa. Jag får lätt ont i magen. Så jag tog en liten shake innan. Jag veeeet! Det är inte bra. Men vissa dagar blir så. Även för mig.

Så iväg. Alltför mycket kläder, blev supervarm. Och mina ben var TUNGA. Uppför Västerbron skrattade jag gott åt mig själv för jag tror att jag faktiskt hade gått fortare. Men jag hade bestämt mig för att hålla ett springsteg hela vägen hem, även när jag var trött. Och trött var jag i benen redan i först lilla uppförslutet vid 2 kilometer. Ha, ha, haaa. Då hade jag bara drygt 10 kilometer kvar.

Det är i sådana lägen man ska PEPPA sig själv. I stället för att bara tänka på hur tungt det är. På med ett litet leende i mungipan. Älska benen som ändå tar dig framåt. Och så sjunger jag min pepplåt i uppförsbackarna, som det sega uppförlutet mot Årsta när jag sprungit Västerbron och Liljeholmsbron. Melodin är den där studentsången ”…för vi har tagit studenten…” Min text är så här:
”Fy f-n vad jag är bra, fy f-n vad jag är bra, för jag är ute och springer, för jag är ute och springer, för jag är ute och SPRINGEEEER! Fy f-n vad jag är bra!”

De gånger jag vill ha lite gladare pepp byter jag ut fy f-n mot HURRA! En riktigt bra taktik som funkar för mig. Jag blir gladare, får mer ork, och något att tänka på – än att benen är tomma och trötta.

Men jag tog mig hem! Och jag är så nöjd. Tack benen för idag.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar