Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

H&M reklamen för plus size

13 januari 2014

Du har väl sett debatten som pågår om H&Ms reklam för sin plus storlek? Det hela handlar om modellen som de har valt.

 

20140113-230654.jpg

 

Man kan ju fråga sig om den här kvinnan verkligen drar plusstorlek. Själv tycker jag att hon ser högst normal ut. Alltså i vikt H&M menar tydligen att hon är så pass lång att hon måste ha extra stora storlekar – strl 44-46 på längden.

Annons

 

Men de flesta av oss ser nog plusstorlekar som något man har om man drar större storlekar, inte bara på längden. Att ha en modell som är normalviktig – eller kanske till och med smal – som ska representera plusstorlekarna känns helt galet. Varför kan H&M inte kan välja en ”mullig” modell som drar plusstorlek på alla ledder?

 

Själv när jag tittar på reklambilden så går mina tankar till att jag också helt klart själv borde gå till avdelningen för plus size och leta kläder. Om modellen på bilden ska ha plus, då behöver verkligen jag det också. Fast jag ser mig själv som rätt normalviktig. Fast jag borde nog behöva extra plus…

 

Om modellen på foto ska ha plus size – inte bara av att hon är lång – hur smal måste man då vara för att vara ”normalviktig” enligt H&M? Anorektisk?

 

Jag hoppas för mitt liv att alla unga – kanske osäkra tjejer – har någon vuxen i sin närhet som kan förklara att den här tjejen har plus för hon är så lång. INTE för att hon är rund/mullig. Modellen är högst normal. Anorektiskt är INTE normalt.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar