Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Höst i trädgården

1 november 2011

Här i Stockholmstrakten har vi riktigt varmt väder än. Det känns mest som september – inte tidig november. Blommor har börjat blomma om. Jag tänker ofta på de stackars blommorna om det kommer ett svep kalluft och snö och blommorna inte hinner blomma klart. Hmm, måste bli kallt… 🙂

Annons

Vi har haft några fina frostnätter så löven har skiftat till otroligt fina färger. Nu övergår det mesta i gult och snart brunt. Det riktigt röda och orange har redan passerat. Löven börjar sakta singla ned mot marken och lägger sig som en gyllene matta. När jag är ute och springer brukar jag tänka på löven som en guldmatta. Känns fantastiskt att springa bland så mycket guld överallt. Eller så låter jag varje gult löv vara en sol som lyser framför mig på vägen. Lyser och ger energi och kraft. Backarna känns mycket lättare då! Jag lovar.

Barnen är höstlovslediga och jag jobbar en del till och från. I dag skulle vi göra något mysigt här hemma tillsammans. Lillkillen på 6 år föreslog: ”mamma, kan vi inte kratta och göra fint i trädgården?”. Sagt och gjort. Krattning, lövbärande och rensning under några timmar. Så fantastiskt att kunna vara ute i det härliga höstvädret tillsammans med barnen. Och att barnen GILLAR att göra sånt vid ”mys-tid”.

Ja, ja, jag vet… bara njuta så länge det varar. Jag förstår också att de troligen inte kommer att vara lika pigga på det i tonåren. OCH. Jag njuter! Sååå härligt! Hoppas verkligen att jag har hjälpt till att ge dem en sund inställning till motion. Att motion är något som ingår som en självklar vana, varje dag, på något sätt.

Det jag menar är att man kan göra det vanliga trädgårdsarbetet till något mysigt och härligt. Tillsammans med vänner, grannar eller barn. Eller tillsammans med sig själv: ta krattningen som en skön meditation och njut friska luften och den sköna rörelsen.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar