Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Höstförkylning

18 oktober 2012

Ja, då är det min tur att drabbas av höstförkylning. Fast för mig har infektionen bara satt sig på stämbanden och halsen. Och så lite feber på kvällskvisten. Barnen har varit hemma i omgångar under totalt 3,5 veckor med först hög feber som gått över i lätt feber kring 38 grader som inte vill ge med sig. Och så kommer hostan.

Annons

Den där hostan har jag fått, men känner mig för övrigt pigg i kroppen. Men jag hostar och hostar och hostar sönder min röst. Det i kombination med en period av mycket föreläsningar och utbildningar har lett till att jag låter som en man på min röst. Bekanta som ringer mig tror ärligt att det är min sambo som svarar – jag har bara basstämman kvar.

I natt vaknade jag av att jag hostade mycket en tid. Och så kryper det i kroppen av att inte få träna. Och jag VET att jag inte ska träna, och jag ska inte heller göra det. Men oj så kroppen längtar efter att få springa en längre sträcka. Eller att få ta ut sig på något crossfit pass eller styrketräning. Mmmm. Ser sååå fram emot det. Men först är det mängder av vitlöks- ingefära och honungste som passerar strupen.

Och så försöker jag hålla tyst. Men det är svårt. Tänk så mycket man pratar utan att tänka på det vardagvis. Men nu när jag inte kan prata upptäcker jag det.

När jag ska börja träna igen? När den värsta hostan lagt sig, när jag inte får upp så mycket äckliga saker när jag hostar och när jag feberkänslan kvällstid är borta. Innan dess får jag ta det lugnt. Låta kroppen återhämta sig och pigga på sig.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar