Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Hur det går med mina 10 minuter…

27 januari 2013

…hrrrrmmmm… så där kan man väl säga.

Det är intressant vad fokuset kan ändras och hur man kan prioritera på olika sätt. Och för hjärnan att glömma bort!

Mycket av mitt fokus har i veckan varit hos min mamma och min närmaste familj. Eftersom jag skulle ha varit ledig har jag haft möjligheten att tillbrina 4-5 timmar varje dag hos min mamma. Resten av tiden har gått till att vara nära mina barn, träna, sköta om allt vardagligt och finnas i familjen.

Annons

Träningen har blivit av, om än lite mindre som sagt. Men den där nya vanan att sitta ned i stilla eftertanke 10 minuter varje dag – den har försvunnit under 3 dagar. Helt borta från mitt medvetande! Har inte ens kommit ihåg att jag har glömt bort det!

Jag förstår nu – än en gång och ännu bättre – hur det är för alla ni som hittills inte motionerat och som ska börja göra det. Det är lätt att glömma när vardagen pockar på, och om det inträffar oförutsedda händelser i familjen.

Själv har jag den ”vanliga” motionen inprogrammerad och den är lika naturlig som att borsta tänderna. Men att sitta ned tio minuter om dagen i meditation – det är en ny vana. Och den har fått stryka på foten. Men skam den som ger sig. På´t igen bara! Nu. Direkt.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar