Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Hur få bort sladdret?

6 maj 2010

Jag är 47 år och har aldrig tränat. Mage, rumpa lår skulle jag vilja forma om. Jag är inte direkt fet men pluffsig.  För ca 6 år sedan vägde jag 97kg men väger idag 62kg. Går det att få bort ”hänget” på magen, rumpan i min ålder? Jag har en känsla av att huden inte kommer att hänga med. Vad ska jag göra?
/Sladdran

Annons

Hej!
Först måste jag gratulera dig till din stora viktnedgång. Fantastiskt! Det måste kännas härligt och lätt i din kropp nu. Ja, när man tappar så många kilon så blir det en hel del överskottshud kvar. Hur fast huden kan bli igen beror dels på vilken kvalitet din hud har och hur elastisk den är.

Om du har gått ned lite i taget under 6 år så ser du nog rätt så bra redan nu hur din hud kommer att se ut. Har du i stället gått ned många kilon nyligen får du vänta några månader innan du ser hur din hud reagerar.

Om du har mycket överskottshud på kroppen tycker jag att du ska prata med en hudspecialist (läkare) som kan ge dig råd om vad som går att göra. Det du själv kan göra är att fylla ut en del av extrahuden med muskler, det vill säga börja träna. Då är det främst styrketräning med egen kropp eller med hantlar och gummiband som gäller.
Jag har även gett ut en träningsdvd som har följt med MåBra tidningen i september 2009. Prova att träna till den! Där finns bra övningar med egen kropp som belastning. Beställ den via MåBra eller köp den hos www.musikbutiken.se Dvdn heter Forma kroppen.

090616 konvolut eget KW

Att promenera och vardagsmotioner ökar cirkulationen i kroppen vilket även påverkar huden positivt. Om du hittills inte har motionerat något alls, vilket du skriver, så kommer även promenaderna att ge dig starkare och fastare muskler i lår, rumpa och magen. Kompletterar du sedan med lite gummibandsövningar så får du jättefin träning.

Lycka till!


Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar