Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Hur hålla formen på solsemester?

20 maj 2012

Hur kan du hålla formen på en solsemester? Det var en fråga jag fick nyss. Mellan alla maträtter, glassar, drinkar, godis och solbadande. Men det är inte så knepigt…

En bra frukost är som vanligt grunden. Ät vanligt mycket, alltså så du blir lagom mätt. Inte så där proppmätt. Och ät sånt som du vet att magen gillar. Brukar du äta grovt bröd så leta efter det. Eller fyll på med grov mysli med yoghurt. Om du tål så är det ju fantastiskt att smaska på färska frukter.

Annons

Till frukosten kan det vara bra att tänka på att få i sig proteiner. Ägg är perfekt! Ofta kan du njuta av någon annansom stekt dem eller gjort äggröra. Mmmmm…

Lättare lunch. Kanske omelett med sallad, grillad kyckling med sallad eller grillad fisk eller liknande. Å middagen blir på liknande sätt. Å väljer du buffe, så ät tills du är ohungrig. Då kan du ta en litensmakbit till av det godaste och njuta. Så du blir mätt. Tugga maten väl och ät lååångsamt!

Det där med att äta minst en glass om dagen bara för att det är semester, det har jag svårt att förstå. Om du tränar och rör på dig mycket så är det klart att det går bra. Men att ligga still i en solstol och sedan maxa med dagliga glassar, det kan bara gå på ett sätt…

Motionera och rör dig. Njut av att känna din starka kropp i rörelse. Passa på att promenera eller jogga på morgonen medan det fortfarande är svalt ute. Eller kör ett pass i poolen senare på dagen om värmen trycker på.

Njut alltså av god mat i lagom mängd,färska grönsaker och frukter och motion. Då mår dunar både under och efter semestern. Soliga Mallorcahälsningar!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar