Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Hur kommer jag igång med gummiband?

9 december 2009
Fråga:

Hur tränar man med gummiband? Vilken typ är bäst? Har ni gjort nån träningsfilm med gummibandsövningar?

Svar:

Det finns olika gummibandsmodeller, de flesta fungerar bra. Själv är jag förtjust i gummibandsringar som kan kopplas ihop tre och tre. De ger bra motstånd och är samtidigt elastiska genom hela rörelsen. Att använda ett enda gummiband eller en gummislang ger ofta ett abrupt stopp i slutet av rörelsen då gummibandet blir stumt. Du hittar bra gummiband på www.refit.se där gummibandsringarna kallas rubberband. Tre ringar behövs för att bilda ett lagom långt träningsband – ska du träna båda sidorna av kroppen samtidigt behöver du alltså sex ringar totalt.

Annons

Med gummibanden kan du träna hela kroppen. Fäst gummibandet under en tung soffa eller bord, i ett dörrhandtag eller i speciella krokar som du kan montera.

Jag har tillsammans med Jose Nunez tagit fram en tränings-dvd med gummiband. Där visar vi övningar för hela kroppen under ett 30 minuter långt träningspass. Dvd:n hittar du också hos www.refit.se. Skriv in ”MåBra” i rutan för kundnummer så får du 15 procent rabatt.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar