Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Hur kroppen känns…?

1 juli 2014

Några dagar efter Åre Extreme Challenge känns kroppen jättebra. Jag är återigen förvånad hur snabbt den känns återhämtad.

Dagen efter tävlingen var jag stum och stel i benen. Vi bilade hem till Stockholm då och att sitta stila flera timmar i sträck hjälper inte till. Självklart hade jag kompressionstights på mig under jeansen! Och mina nya fina Gococo strumpor som jag vann.

Annons

Därefter släppte stumheten och stelheten och det känns helt bra. Skulle lätt kunna tänka mig ge mig ut på en långrunda igen. Fast jag vet att känslan kan förvilla och att kroppen behöver vila. Så en veckas vila blir det hur som helst.

En del blåmärken har jag på benen efter vurpor, slog i cykeln och lite annat. Men i stort är jag hel.

Faktum är att jag känner mig mycket mera sliten efter ett marathon än nu. Vid Åec byter man grenar hela tiden och det blir aldrig så stumt och monotont som 42 km asfalt.

Så kroppen mår fint, men den får ändå vila. Yoga och återhämtning står på denna veckas schema.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar