Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Hur många kalorier bränner trädgårdsarbete?

28 augusti 2013

Hej!
Hur många kalorier förbränner man på trädgårdsarbete? Om man tex. jobbar 1 timma med att rensa ogräs, gräva rabatter osv.

Hej!
Att jobba i trädgården ger lätt motion och man får starkare muskler och förbränner kalorier. Samtidigt kan det vara riktigt avkopplande för sinnet att tänka på något annat. Och att få lite naturupplevelser.

Annons

Hur många kalorier du gör av med under arbetet beror främst på hur hårt du arbetar. Att plocka lite i rabatterna, plocka av torra blad från blommorna eller plocka bär ger inte så stor kaloriförbrukning, men jobbar du hårdare som när du gräver eller klipper gräset med en handjagare så stiger kaloriförbrukningen. Generellt säger man att trädgårdsarbete förbrukar cirka 250-350 kcal per timme beroende på hur hårt du jobbar.

Close-up low section of woman holding spade

Här är ett exempel på hur det kan se ut för en person. EXAKT hur många kalorier som förbrukas beror som sagt på flera olika faktorer, som hur hårt man tar i och hur mycket personen väger.

140           jobba i trädgård, lätt

240          trädgårdsarbete hårdare, tex bära, lyfta, rensa ogräs

280          klippa gräsmattan med handjagare

350          gräva i trädgården

410          hugga ved

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar