Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Hur min utmaning gick..,?

21 februari 2013

Jag tog ju en utmaning till mig själv förut: 10 min i stilla eftertanke varje dag i minst 30 dagar. Hur det har gått? Det beror hur man ser det…

Strax efter min utmaning drabbades min mamma av stroke. Det vände upp och ned på tillvaron med nytt fokus och nya uppgifter. Träningsmässigt blev fokus att hålla igång all vanlig träning.

Annons

De första dagarna gick fint med 10 min stillasittande. Men sen blev det svårare. Det blev svårt ”hitta tid”. Känner du igen dig…?
Hitta tid!!! Det handlar om 10 minuter om dagen. TIO minuter! Ja, och det var svårt, mitt i allt annat.

Så jag tittade hur jag kunde få in det men på ett smidigare sätt, som inte kändes belastande o ”stressande” resultatet blev att jag, när jag varje kväll ligger en stund bredvid min yngsta son när han ska somna, tar 10 minuter till stilla eftertanke. Jag funderar över dagen som varit, vad jag är mest tacksam för, ser vad som fungerat bäst. Och låter sen tankarna stillna.

Det har fungerat fint. Så utmaningen att SITTA ned och stilla reflektera har jag inte gjort. Men jag har legat ned bredvid en trött son som andats lugnt o djupt (finns det förresten något mer rogivande och avkopplande ljud…?) och gjort samma sak.

Så utmaningen har gått fint tycker jag. Det gäller att se vad huvudsyftet med ett projekt är. Och att nå dit. Då kan de yttre omständigheterna behöva förändras o modifieras lite för att fungera. Inget nederlag. Bara förbättring. Hur har det gått för dig?

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar