Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Hur ska jag välja rätt maskin?

10 december 2009
Fråga:

Jag ska köpa en crosstrainer men blir förvirrad av det stora utbudet. Varje sportbutik har sina egna märken/priser/försäljningsargument o s v. Kan du hjälpa mig att välja rätt maskin?

Svar:

Det bästa är att du går runt och provar olika maskiner som ligger i rätt prisklass. Fundera över vilka finesser som du behöver för din hemmaträning. Här är några saker som du bör tänka på:

Annons

– Välj en stabil maskin.

– Kontrollera att du kan arbeta diagonalt med armar och ben – så att det inte blir passgång.

– Se till att du kan ta ut rörelserna ordentligt, att det känns mjukt och följsamt.

– Välj mellan en bakdriven maskin som ger ett djupare steg – som när du pulsar i snö – eller en framdriven maskin som ger ett längre steg – som när du åker längdskidor.

Jag har svårt att rekommendera ett speciellt märke. Men om jag själv ska köpa något väljer jag hellre ett välkänt märke med lättillgänglig service och möjlighet att köpa reservdelar än ett mindre känt märke med okänt rykte och hållbarhet.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar