Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Hur svårt kan det vara?

19 mars 2014

På väg hem från min klinik under löpturen kommer jag på det: jag har inte gjort några tåhävningar! IGEN har jag glömt eller förträngt det.

 

Inte för att jag har några direkta besvär, men ibland kan jag ha en lätt känning kring hälsena och jag ökar just nu på mängden med både tung cykling liksom löpning relativt mycket. Så lite excentriska tåhävningar INNAN jg får problem är min tanke. Såsom jag faktiskt tränar andra delar av kroppen i prehabsyfte: lårets framsida, lårets baksida, sätet.

Annons

 

Men att det ska vara så svårt att komma ihåg att göra sina små övningar för att stärka kroppen! Jag ger flera gånger i veckan övningar till de som jag tränar – både mammor och ”övriga”. Och jag förstår helt det här med svårigheten att få in övningarna i vardagen. Att få dem att bli en rutin.

Jag jobbar ju ändå med träning på heltid. Och jag själv har sååå lätt för att glömma bort mina små övningar. I alla fall de nya som jag ger mig själv. När jag väl har fått in övningarna i mitt dagliga prehabprogram, då är det en annan sak. Men innan dess… Suck!

Ja, ja, nya tag! Nu går jag till trappan och sätter igång.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar