Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Intervaller och kryp/klättra/hoppa med barnen i fort

12 september 2014

I helgen är jag och mina barn i Halmstad. Jag håller föreläsning om MammaMage imorgon, och en praktisk klass om magträning. Jätteskoj! Det är TheAcademy som arrangerar eventet. Eftersom jag har mina barn i helgen så hänger de med mig hit.

Annons

IMG_7508.JPG

För att träna lite gick jag upp till hotellets gym och sprang på löparband en timme. Visst är det lite trist att springa inomhus på band och kolla på en teve när det är underbart fint väder utomhus och Nissans strand ligger precis utanför hotellet.

Men jag gillar inte riktigt att lämna mina barn ensamma på hotellet om jag sticker ut på en runda utomhus. Och om jag någon gång springer ute så tar jag en runda i en cirkel runt hotellet. Jag springer mer sällan bort och sedan tillbaka. För om något skulle hända eller om barnen vill få tag i mig så vill jag kunna komma tillbaka snabbt.
Så hotellets gym är perfekt. Någon våning/rum bort bara och de kan bara komma upp till mig om det är något. Så jag kollar alltid hotellen när jag ska åka någonstans med mina barn – så det finns gym och bra löparband.

En timme med intervaller blev resultatet. Jag skulle springa 10-12 kilometer i lugnare tempo men det är lätt trist att stå på ett band så jag vill gärna ha något ”att göra”. Så 1 kilometers intervaller blev det idag. Riktigt skönt. Men jag har en lätt känning i ena hälsenan.

På kvällen gick vi till Arosfortet. Riktigt skoj! Det kan jag varmt rekommendera till er med barn på 9 år och uppåt. Många klurigheter i 25 olika rum att lösa. Typ fångarna på fortet men man fick inga ledtrådar om vad man skulle göra.

<img src="http://personligatranaren.mabra.com/wp-content/uploads/sites/5/2014/09/IMG_7511.jpg” alt=”IMG_7511.JPG” class=”alignnone size-full” />
En del kluriga celler.

Killarna var helnöjda. Så skoj att göra något tillsammans som de gillar – när de är så snälla och hänger med mig på olika upptåg.

IMG_7510.JPG
En djungelcell! Bäst hänga med kidsen in.

Det är även sådana här gånger som jag brukar tänka på att det är skönt att vara lite grundtränad. Och någonlunda rörlig, trots mina 46 år. Så jag kan hänga med mina barn, klättra, krypa, gå armgång, hoppa, sträcka mig… Använda kroppen helt enkelt.

Sov gott, imorgon blir en fin dag.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar