Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Isgator och snömodd

17 januari 2012

Yes! Säger jag! Vinterälskare som jag ändå är. Äntligen har det blivit vinter! Här i Stockholm ligger nu ett tuuuuuunt täcke snö på marken, men den ligger där. Vit och fin. Lyser upp tillvaron de mörka kvällarna. Gnistrar inbjudande till promenader och löpturer.

Annons

Men en Stockholmsvinter innebär alltid en massa töande emellanåt, och så fryser det på igen. Det blir glashalt. Och så kommer den fina vita snön som bäddar in allt lite förrädiskt. Så det gäller att se upp lite när man är ute och motionerar.

Vintertid är ett par dubbar perfekta på skorna. Själv väljer jag gärna dubbar som man kan dra ovanpå de vanliga löparskorna. Jag har har ett par Spiky Plus i cirka 8 år nu utan att de gått sönder och då har jag ändå sprungit 3 gånger i veckan även under vintermånaderna. Så det är en riktigt bra investering. Men idag gav mina upp! Så jag ska införskaffa nya. Hittade olika webbutiker här i nätet där de kostar runt 295 kr. Om de håller ytterligare 8 år så är insatsen relativt låg ändå…

Ett annat alternativ är Icebugs. Speciella skor med inbyggda dubbar i sulan. Funkar superbra. Perfekt lite längre norrut i landet där det ligger mer snö och is under längre tid. Ger riktigt bra grepp, även om barmarken börjar titta fram på vissa ställen. Finns också att beställa i webbutiker.

 

Broddar däremot tycker jag inte är något för tuffare motion. I alla fall inte löpning. Broddar för mig är metallhistorier som knyts fast under skorna och som ger ett perfekt fäste på is men när asfalten tittar fram så blir det sämre grepp. Och så låter de fruktansvärt. Klippeti kloppeti. Men det är ju så klart bara en personlig synpunkt. Det finns många som gillar broddar skarpt. Kör då vidare på dem!

Hitta i alla fall några dubbar som ger dig bra fäste, så kan du lättare slappna av och njuta på motionsrundan även vintertid!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar