Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Jag tar en genväg i matdjungeln

20 april 2014

Raw. Paleo. Närodlat. Ekologiskt. Krav. Näringsrikt… Även jag som jobbar heltid med det här med hälsa, träning och välmående kan få lätt yrsel av allt man ska tänka på när det gäller mat. Det krävs nästan heltidsjobb för att sätta sig in i allt som gäller, och för att få ihop vardagen så att allt det här kan implementeras.

Annons

Jag tänker emellanåt att jag ska börja äta mera raw. Göra fler grönsaksdrinkar. Starta dagen ”nyttigare” och grönare. Fler smoothies. Men så kommer vardagen på. Du kan läsa om något av mina försök här.

Jag är ensamstående med två barn som bor med mig den större delen av tiden, vilket är underbart härligt. Jag tränar en hel del själv, vill vara med mina fina barn, hjälpa med läxor, köra till träning. Jag vill fixa lite med hemmet så det inte bara är en avstjälpningsplats full av damm. Och så jobbar jag som egen och ska få ihop mina uppdrag, leverens, admin, sälj och ekonomi. Jag har verkligen världens roligaste jobb och jag är ytterst tacksam för alla uppdrag som jag har och att jag kan jobba på det sätt jag gör. Samtidigt så tar det så klart lite tid.

Så jag pysslar som alla andra med vardagens pussel för att få det att gå ihop. Och så kommer då ändringen av kost.

20131102-103158.jpg

Jag veeeet att det inte tar så mycket tid när man väl är igång. Men det där igångsättandet av en ny vana – det behöver liksom energi, uppmärksamhet och fokus för att se vad som ska göras. Och den tiden prioriterar jag liksom inte. Och de gånger jag verkligen gör någon nyttig drink vill jag inte att den bara smakar gräs eller ser ut som odrickbar gyttja. Det går liksom inte ned i min kropp – oavsett hur nyttigt det är.

supergreens-250g_4 kopia

Så jag har bestämt mig för att just nu, i den här tiden av mitt liv, ta en genväg. Jepp. Jag har sunda vanor i grunden så jag har bestämt mig för att komplettera min kost med sunda saker på ett enkelt sätt. Jag tar tillskott. Jag har valt ut Helhetshälsas produkter för att de tillverkas i Sverige. De verkar ha bra kvalitet, bra kontroll av sina produkter, och de har ett otroligt brett utbud. Allt från traditionella vitamin och mineraltillskott till raw.

På ett enkelt sätt kan jag få i mig en massa bra rawprodukter utan att behöva lägga all tid på att skapa dem själva. Otroligt skönt! Vilken lättnad!

Det jag vinner på minskad stress – nu när jag tar den här genvägen – ger så mycket extra i hälsoeffekt. Jämfört med om jag ska sätta mig in i allt kring raw och annat själv, hitta sätt att få ihop det och känna mig stressad och pressad. Det jag vinner i hälsa då, förlorar jag i stort på ökad stressnivå över allt jag borde och måste.

Det gäller att hitta den väg som passar en själv, beroende på i vilken period i livet man befinner sig. Man kan inspireras av andra som lyckas gå hela vägen, finna energi och glädje. Och sedan se vad som är realistiskt för en själv.

korngras-100g-rawfood-red_4 kopia

I mitt påskägg till mig själv lägger jag korngräsdrink.

Glad påsk!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar