Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Jagad på joggingturen – av ovanligt slag

8 januari 2013

Födelsedagspresenten till min kropp (och knopp) var ett litet längre löppass. Jag gillar verkligen känslan i kroppen när musklerna har arbetat och är trötta. Så skönt flera timmar efteråt. Så idag ville jag springa lite längre, och helt i valfritt ”skön-tempo”. Inga klockor alltså, inga kilometertider, bara njuta.

Annons

En och en halv timme blev det (knappt – det saknades 14 sekunder!) och dryga 16 kilometer. Tempot var lugnt och avkopplande. Så där ”mysa-runt-i-joggingspåret”. På ett ställe ökade dock tempot lite. Jag blev nämligen jagad! Inte av vad som helst, utan av en… snöplog!

Kändes tryggt och säkert efter att jag vikt av hemåt och stod på andra sidan järnvägen ;).

Han (eller hon) kom mullrande bakom mig längs med Magelungsvägen där jag sprang på trottoaren. När han kom närmare stannade jag och klev åt sidan för att släppa förbi, men då stannade plogen också. Och när jag började springa kom den efter – men höll ett litet större avstånd. Så i 2-3 kilometer skramlade den efter mig, närmare eller lite längre ifrån. Första gången jag blivit jagad av en plog! Och nog ökade tempot när jag hade en plog i hasorna.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar