Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

…men i jämförelse!

22 april 2012

Så här på söndagskvällen såg jag uppdatering på Facebook från löparkompisar att en svenska just har kommit 2a på en stor löpartävling. Tävlingen innebar 100 kilometer löpning! Och hon sprang in som god två, med en genomsnittlig kilometertid på 4 minuter och 30 sekunder!

Annons

Jamen det är ju helt otroligt övermänskligt! 4:30 i snitthastighet. Under 100 kilometer!

Direkt drar min hjärna upp mitt eget ”långlopp” för två veckor sedan, som plötsligt känns som ett lätt joggningspass. Eller uppvärmning. I jämförelse. 31 kilometer. Småpotatis. Fast jag själv är riktigt nöjd med min insats. Men i jämförelse…!

Mitt snitt-tempo på 5 minuter och 25 sekunder känns också helt plötsligt långsamt. Som en snigel, typ. Eller om man springer baklänges kanske man kan hålla mitt 5:25 tempo. Men jag sprang framåt. Och var riktigt belåten med min snitt-tid. Men i jämförelse…

Det jag vill komma till är att vi så ofta jämför vår insats och prestation med andra. Och vet du vad? Det finns alltid någon jäkel som är bättre!!

Så sluta upp med att jämföra dig med andra. Jämför dig bara med dig själv. Och med vad du vill uppnå och vad du har för mål och möjligheter. Jag menar. Jag är fortfarande riktigt nöjd med mina 31 kilometer som jag sprang på totaltiden 2 timmar och 50 minuter. Supernöjd. Det var det längsta på länge. Och nu saknas bara 9 kilometer så är Jubileumsmaran fixad och klar (japp, den är på ”bara” 40 kilometer). Men om jag jämför mig med Kajsa som jag skrivit om ovan så är min prestation plötsligt ingenting.

Det samma gäller om du går ned i vikt, orkar springa 2 kilometer från att tidigare inte orkat något, om du tar dig igenom ett crossfitpass och känner dig stark eller vad du än gör som du har som mål. Jämför dig mot dig själv! Annars blir det en jakt. Som du garanterat kommer att förlora…

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar